Как се ходи на круиз ... или какво да знам когато стъпвам за първи път на круизен кораб?

M
оже би една от най-вълнуващите екскурзии е пътуването с круизен кораб. Това луксозно преживяване винаги е било актуално и силно желано от повечето пътешественици. Екстрите, които предлага круиза далеч не стигат само до обичайните почивка и опознаване на друга държава. Всъщност круиза не е просто екскурзия, в него се съчетават пътуване (плаване), екскурзия, лукс и забавления, почивка и релаксация. Преди всичко круизът е една добра възможност за спокойствие извън града и шума, но и за куп нови забавления, с които има огромен шанс за пръв път да се срещнете. От друга страна възможността за опознаване на нови култури, традиции и хора в зависимост от дестинацията, която сте избрали все още е там и Ви чака, заедно с другите многофункционалности.

Ето обаче някои неща, които със сигурност ще Ви се наложи да знаете преди да отидете на мечтаната почивка:

Цената: Отдавна вече мита за скъпите екскурзии с кораби се е изтъркал. Всъщност ще се учудите, че едно пътуване с кораб през Франция, Испания и Германия (примерно) ще Ви излезе много по-евтино от друга екскурзия, която е със самолет и е  само до една държава. Абсолютно не са Ви необходими повече от 500 лв в ръката за да разплатите настаняването, таксите и осигуреното изхранване на борда и още няколко стотин в джоба за допълнителни разходи.


Багажа: Както се повтаряме за пореден път, преди всяко пътуване е препоръчително да погледнете прогнозата за времето. Това ще Ви помогне да изберете правилните дрехи за почивката си, а ако има някакви изменения в температурите, то също ще сте подготвени и няма да развалите комфорта си.
Другите категорично важни неща, които ще са В нужни са международен паспорт и документи, кредитна/дебитна карта и пари в брой (в евро), лекарство/а (за всеки случай) и фотоапарат/смартфон.


Храната: От към хранителния си режим не трябва да се притеснявате ни най-малко. Предлагат се разнообразни първокачествени менюта, от които диетични и нискокалорични и обратното.

„За загрижените“: Всъщност каквато и храна да си позволявате по време на почивката, колкото и да се глезите с каквато си искате храна, шанса да качите килограмите е изключително малък, поради всекидневните разходки из градовете, в които корабът спира.



Развлечения: И все пак всичките горе изброени неща не достигат за това пътешествие да се превърне в мечтаната почивка. Всичко дотук описано бяха стандартните уреждания на нощувки, такси, осигуряване на храна и т.н. Развлечението обаче е един от най-важните фактори за почиването на ума и спокойствието на духа, откъсване от ежедневните дейности и наслаждаване на предложените забавления. Така и на всеки круизен кораб има осигурени външен басейн, джакузита, фитнес и спа център, безмитни магазини, театри с шоу представления и програми на живо, казина, нощни заведения и дискотеки – пиано барове, джаз барове, кафе барове и други.
 


И пак да повторим, круизът не е само екскурзия до няколко държави. Той е комбинация от релакс, спокойствие, почивка, адреналин, забавление, разнообразяване и обогатяване. Всичко, което ще Ви накара да се почуствате сякаш се намирате в частен луксозен град с всичко, което Ви е необходимо около Вас!




ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO BIZ

Няма коментари:

Публикуване на коментар