Халкидики или Олимпийската Ривиера да изберем за почивката си през Септември


К
акто беше споменато в една по-предишна наша статия – „Гърция от другата страна ... или защо е една от най-предпочитаните дестинации през лятото“, тази тенденция да избираме почивката си на гръцката плажна ивица се засилва още повече и с тази година. Плюсовете на това екзотично място можете да разгледате в линка по-горе, а ако вече сте решили, че искате почивка там, то тук ще намерите плюсовете на отделните плажни ивици или по друг начин казано - „по-добрият избор през месец септември“.

Олимпийската Ривиера

„кратка историческа подготовка“: Представлява плажна ивица със 70 км дължина, която се намира в подножието на връх Олимп. Наименованието й идва от самия него, който се считал за родното място на боговете от древногръцката митология.

„за отсядането“: Както тук сме 21-ви век, така и там това се е пренесло и няма да ни се наложи да се притесняваме къде ще намерим покрив над главата си. Предлагат се апартаменти, стаи и къщи, настаняване в хотел или пък къмпинг зона – безброй варианти за всеки гост!

„плажове и обстановка“: Почти всички плажове са пясъчни, с изключение на тези на островите, където крайбрежната ивица е скалиста. Поради голямата дължина на плажната ивица все още има голям избор от диви „самотни“ плажове, на които всеки турист може да се чувства сякаш е на частен такъв :) Всъщност именно мащабните плажни ивици привличат до голяма степен старите посетители да се върнат обратно и новите да предприемат бъдеща почивка там.

„прогнозата за времето (септември)“: В не малко информационни сайтове ще откриете, че септември е един от най-предпочитаните месеци за почивка на гръцките дестинации. Говорейки специфично за Олимпийската Ривиера там температурите варират между 19-23 ᵒ C, въздухът е освежаващ, а дните се преживяват като топли, но не горещи. Времето не е толкова натоварващо топло благодарение и на факта, че местоположението е в близост до планина.

Халкидики

„образователен абзац“: Представлява полуостров на брега на Егейско море и още е наречен „жаравата“ на гръцкото крайбрежие. Включва 3 полуострова – Касандра, Ситония и Атон, на които се намират и курортните селища и градове.

„синонимите екзотика и курорти“: Комфортните хотели там предлагат незабравими гледки на екзотични палми и растения, природа и ландшафт, спокойствие и релакс. Касандра е подходящ за динамични преживявания, пълноценни дни и ексклузивни нощни заведения. Ситония служи за спокойна почивка, без излишни нерви и емоции, разнообразие от живописни картини, на които да се радвате. В Атон (Света гора) не е предназначено за почивки и не севоди курортна зона, но все пак аз лично знам за един хотел в околността, в който отсядането е възможно.

„дали вали? (септември)“: Прогнозата за времето на се различава особено от тази за Олимпийската Ривиера. Температурите са в същата граница, а от валежи можете да бъдете спокойни.


ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS

Няма коментари:

Публикуване на коментар