Каква почивка да избера през лятото - на море или на планина?

Е
то, че и август месец е към края си, а заедно с него и летния сезон. Въпреки това обаче, дори и в този краен месец българското Черноморие се радва на своите туристи, които все още са там, тръгват си или тепърва пристигат. Ако и Вие сте едни от тях и се чудите кой е по-добрият избор за почивка през лятото – морето или планината, то първо трябва да знаете основното важно (златно) правило на почивката.

Каквато и дестинация да изберете, резултата от почивката Ви ще се определи най-вече от това дали сте се отпуснали и сте забравили за всички ежедневни ангажименти и отговорности!


Ако не сте прочели статията ни за това как максимално да се възползвате от почивката си, може да я намерите в на този линк: Статия за максимално добрата почивка!!!
Относно предимствата на едното място и предимствата на другото ще разгледаме след малко. Важно е обаче, че като цяло и двете места имат почти еднакви плюсове и минуси. Това, което ги разграничава освен гледката и природата, която предоставят е индивудиалният човешки характер и предпочитания. Един харесва едно, обича да се разхожда и се чувства по-добре на почивка в планината, друг предпочита да се излежава на морето докато пие студен екзотичен коктейл, а трети харесва и двете места и не би пропуснал да отиде и на двете през подходящите сезони.

Планинският климат ...

Логично е по-хладен и е подходящ за хора, които не обичат или не понасят летните горещи температури и прегрявания. Препоръчва се при болни с неврози, хроничен бронхит, артериална хипертония, бронхиална астма, анемии, тиреотоксикоза, рахит и някои кожни заболявания. Със сигурност чистия въздух дава различно усещане от това на морето и е благоприятен за организма. От друга страна пък, ако сте отишли на планина и се чудите дали не е трябвало да отидете на море, то съществуват много хотели с външни басейни, на които можете да хванете същия прекрасен тен, както и на морето.

На морето ...

     Слънце, плаж, хора и неангажиращо излежаване с коктейл в ръка. Несъмнено там можете да постигнете цялостно мързелуване в пълния смисъл на думата. Освен него обаче, имате и много други опции, било то да създадете нови приятелства, да обиколите някои забележителности в града, да практикувате водни упражнения, които ефикасно ще подпомогнат свалянето на тегло, ако имате нужда разбира се, както и много други. От здравна гледна точка през периода май-октомври морето може да бъде изключително полезно за организма, тъй като увеличава броя на еритроцитите и концентрацията на хемоглобин в кръвта, подобрява се обмяната на вещества и се повишава растежа на децата. Ясното слънчево време и шумът на вълните действат благоприятно на централната нервна система.

         И все пак ...

Ако все още се чудите кой е по-добрият избор, морето или планината, въпреки, че сте прочели колкото е възможно необходима информация, то и двата варианта носят не малко плюсове. И все пак отново стигаме до това, че всеки човек има различни предпочитания и за да прекарате почивката си наистина като „почивка“ е необходимо просто да отидете там където смятате, че ще Ви е по-добре и ще имате възможност да отпочинете заслужено без да сте обезпокоявани!


ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS

Няма коментари:

Публикуване на коментар