На ОФРОУД разходка ... в БЪЛГАРИЯ

С
игурно повечето от Вас са гледали поне един филм, в който са присъствали сафари джипове или група туристи пътувайки на офроуд разходка. Замисляли ли сте се обаче някога дали и Вие бихте отишли на подобно пътешествие? В тази статия ще разгледаме малко повече за „офроуда“ като понятие, къде е известно и как можем да си го набавим в България.

„от къде идва (кратки и не чак толкова скучни исторически данни)“
  • идва от английски (off road – извън пътя) и е термин, който се използва за вид развлечение, в последствие превърнало се в моторен спорт;
  • ·         използват се специално предназначени превозни средства, като АТВ, тежки пикапи, камиони, джипове, моторни шейни, мотоциклети или планински велосипеди;
  • ·         обикалят се трудно проходими терени - черни пътища или пътеки, пясък, чакъл, речни корита, кал, сняг, скали и други естествени терени.


„ОФРОУД в БЪЛГАРИЯ ...“

„РЕЗЕРВАЦИЯ С ФИРМА“
Офроуда в България все още не е много известна дисциплина, но с годините са създадени достатъчно брой места, в които това да се предлага. Всъщност, ако отворите резултати в Гугъл за „офроуд в България“ ще намерите доста сайтове, в които не само, че е описано къде, колко и какво, но и има предостатъчно форуми, от чийто писания можете да си направите и лична офроуд „машинка“.

„ЧАСТЕН ОФРОУД ТРАФИК“
Дори и да не се намирате в България или в Африка или в някоя друга държава винаги можете да си направите ЧАСТНА ОФРОУД РАЗХОДКА, в която Вие да си определите къде да отидете, какво да разгледате и с каква скорост да се движите. Това разбира се може да стане, ако имате или познавате някой, който има или пък знаете от къде да наемете подходящият джип, който няма да Ви остави на сред пътя с непредвидено спукана гума или счупена част.


„КЪДЕ да намерим?“
            С наближаващата есен времето става изключително подходящо за офроуд разходки из планините или други извънградски терени. Затова и предложенията за тази услуга се засилват с изминаващото лято. Освен посочените линкове по-долу, можете да потърсите в Google за офроуд оферти и цени, като както вече споменахме, ще Ви изскочат достатъчно услуги, които да удовлеторят желанието Ви!




ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS

Няма коментари:

Публикуване на коментар