На ПОЧИВКА за празниците 6-ти и 22-ри СЕПТЕМВРИ

Д
енят на Съединението и Денят на Независимостта са едни от най-големите и известни национални празници в България и често се случва да се нагледаме на различни шествия подготвени специално по техен случай. Водят се неработни дни, което значи, че сте освободени от работа, университет или училище и разполагате със свободно време за празненство.

Тъй като се водят неработни дни, голям процент от хората предпочитат да отидат на почивка със специална подбрана програма и наблягаща тематика върху празниците. Други пък просто решават да се възползват от изгодните цени за чужбинските оферти и да ги посрещнат там.


ПРАЗНИЦИТЕ У НАС

Както споменахме по-горе празниците у нас се подготвят с общодотъпни шествия и също по предварително направена програма. Присъства президента, премиера и други, а българската армия подготвя главното предтставление. Има хиляди зрители – на живо или пред екраните, които също празнуват заедно с участниците.


Това празненство обаче продължава от 11:00 до 12:30 – 13:00. Този часови диапазон не е достатъчен за един празник като 6-ти септември, без който днес на герба ни нямаше да присъства мотото „Съединението прави силата“. Именно затова програмите на празненствата продължават и в различните хотели и точки на България. Разбира се, че не е нужно да отидете специално в София, Пловдив или друг голям град, за да отбележите празника или пък да се почуствате победил български народ. Можете да прекарате тези два дни от месеца и някъде на по-необичайно място. Докато едни тогава все още са на морето, други отиват в планината, на хижа, в друг град/село или на друго подобно място.

Подготовките по тези места по повод идващите туристи и гости започват от доста ранен период и там също със сигурност няма да останете разочаровани. Можете да „изгърмите 2 заека с 1 куршум“ – освен, че ще се насладите на заслужено и добре подбрано празненство по случай празника, ще използвате останалата част от времето си за себе си, било то като отидете на СПА, разходите се из града/селото или пък си довършите/направите още едно празненството. Във всеки случай там винаги ще имате различни варианти, ако не сте решили окончателно как да прекарате времето си пълноценно или пък се колебаете.


ПРАЗНИЦИТЕ В ЧУЖБИНА

При нас тези 2 дни може да ни носят радост, гордост, да събуждат българската идентичност в нас или други щастливи емоции, но за чужбина това едва ли е така и едва ли някой тогава празнува именно този празник. Това обаче не ни пречи да се качим на самолета и да си направим една кратка разходка до избрана дестинация, след като вече сме посрещнали празниците у нас разбира се. По това време цените са ИЗГОДНИ и можете да се натъкнете на ТОП оферта, която или е единичен случай, че я засичате на такава цена или повече може и да не я засечете, защото резервациите и свободните места буквално са на минута разстояние от следващия клиент.

И
все пак независимо къде се намирате, по-важното е да отчетете и посрещнете празника подобаващо, от колкото изобщо да не го отчетете в графика си. Най-добрият вариант според мен би бил да го посрещнете на българска земя, пък след това да продължите програмата си някъде в чужбина за 3-дневна или 4-дневна екскурзия, в която и да направите нещо за себе си.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ СЕПТЕМВРИЙСКИ ЕКСКУРЗИИ, ПОЧИВКИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ТУК


Пожелаваме Ви приятни празници! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар