на ПОЧИВКА през АВГУСТ ...

А

ВГУСТ – вторият най-топъл месец през годината и последният месец от летния сезон! Също така и един от най-безлюдните и пусти месеци в неморските/непланинските места. През тези 31 дни масово хората си взимат отпуски и отиват да дадат заслужен край на лятото – БЕЗСПОРЕН ФАКТ!


Какво обаче трябва да знаете?

( ... ако сте се запътили към морето! )

Освен максималните температури, които са типични за началото на месеца или поне първите 15-20 дена, то в останалите 11 със сигурност ще усетите приближаването на есента. Това разбира се на променя факта, че август си остава един от най-използваните за море месеци, но поради бързането на всички хора, все още неотишли на тазгодишната си лятна ваканция, Вие със сигурност ще трябва да потърсите малко по-рано от обикновено свободните места в хотелите.
Съществува вероятност, дори и малка, да изпуснете точното желано място именно, защото някой от многото отпътуващи към морето си е харесал същото място каквото и Вие, и представете си взима последната стая точно преди Вас. Естествено, че това може да се случи, може и да не се, но все пак трябва да имате в предвид риска, който носи август със себе си - било то дали температурите в последните дни ще са подходящи за плаж или дали желания хотел все още ще има свободни места.


( ... ако ще пътувате към планината! )


Със сигурност и планината е много добър и срещан избор през месец август, ако търсите освежаваща, релаксираща и спокойна почивка в някой СПА хотел или хижа. Там обаче съществува същата неприятна опастност, както и при горното място. Съществената разлика е, че ако очаквате/дочули сте за буря, дъжд или градушка, то това ще се случи първо в планината и след това, или пък не на другите градски/морски територии. Никога не се знае какво да се очаква от дивите места като планината, затова не пропускайте прогнозата за времето, освен ако не бихте се зарадвали на спонтанен валеж по време на лежерна обстановка.


ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS

Няма коментари:

Публикуване на коментар