4 горещи напитки по света, които да ви сгреят през зимните месеци

НОЕМВРИ – освен последен месец на есенния сезон, той е и месецът, в който
се разделяме с летните дрехи и аксесоари, и се подготвяме за идващата зима. Палтата, шапките ушанки, пуловерите и дебелите шалове стават превъзхождащите елементи в нашия гардероб, както и главни предпазители от студа. Освен навличането с дебели дрехи, което не винаги помага в мразовитите дни, има още няколко начина, чрез които можем да се стоплим почти мигновено.

Ето няколко горещи напитки, които са подходящи, както за стопляне навън, така и за допринасяне на уюта вкъщи:

1. Чай Масала


Изготвен по индийска рецепта чаят Масала има както релаксиращи, така и тонизиращи свойства, благодарение на черния чай, който е негова съставка. Още бива наричан и „Хималайски чай“.




2. Ирландско кафе

Освен наш ежедневен ритуал за събуждане, кафето през зимата  има и своите подсилващи действия към организма. И въпреки сгряващите си свойства, класическото кафе не може да се мери с ирланското кафе, което ви тонизира и загравя за доста по-дълго време, благодарение на алкохолната си съставка, а именно уискито.


3. Какао с канела и маршмелоу


Какво по-хубаво от горещо какао, което да ви чака вкъщи след дълъг работен и студен ден?!
6 л. какао на прах, захар, 2 ч. прясно мляко, канела, кардамон и бонбони маршмелоу са рецептата за това зимно удоволствие! :)





4. Пунш

Известен със своите супер запалителни свойства и популяризирал се в американските филми, пуншът представлява хибрид между греяно вино и грог. Също негова известна комбинация и е вино с ром + плодов сок, захар или мед. Особено актуален е в страните, в които се прави с ром – Барбадос, Куба, Ямайка.


ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS, КАКТО И CALISTO BIZ

Няма коментари:

Публикуване на коментар