10-те ЯСТИЯ по света, които ТРЯБВА да ОПИТАТЕ

  Б
езспорно част от всяка екскурзия, включваща изучаване на чуждата култура, разходка по непознатите улици или просто забавление е храната. Вкусната част от нашето пътуване заслужава точно толкова внимание колкото и забележителностите в района. Ето защо решихме да Ви покажем 10 ястия, които задължително трябва да включите в планирането си за съответната екскурзия.


10. Салата Каприз – Италия

Името ѝ е дадено в чест на остров Капри. Тази салата е едно от най-популярните италиански ястия. И не само това. Тя е много патриотична. Всеки продукт в нея символизира един от цветовете на италианското знаме. Сиренето моцарела и доматите се нарязват на парчета, подреждат се в чиния, като се редуват с листенца босилек.



9. Бразилското национално ястие „фейжоада“.

Фейжоада е бразилско и португалско ястие. Много популярно е и в Макао, Ангола и Мозамбик. В Бразилия се счита от мнозина за национално ястие. Името идва от feijão, което е фасул на португалски. Представлява яхния с фасул, телешко и свинско месо.





8. Разхладете се със сладолед Gelato от Гром.

Можете да го намерите във всеки град в Италия - в Рим, Флоренция, Милано и Венеция. 





7. Няма как да посетите Испания без да опитате от прословутите тапас.

Всъщност тапас е доста широко понятие, обобщаващо в себе си различни видове малки хапки. В други области, най-вече в източна Андалусия, обикновено се предлагат безплатно към всяко питие.


6. Супа с кнедли в Шанхай.

Начин на употреба: Първо трябва да се вземете кнедлите с пръчици за хранене , да ги потопите в соев сос, след което да ги поставите в лъжичка, с която преди това сте загребали от бульона.




5. Патица по пекински

Патицата по пекински е най-популярното ястие от китайската кухня, сервирана не само в ресторантите в Пекин, но и по цял свят. Произхода на ястието се отнася към епохата на император Мин. Процесът на приготвянето е дълъг и сложен. Патицата се пече на бавен огън, като температурата в пещта постепенно пада. Често към нея се поднасят специални палачинки, в които се завива парче месо и се топи в специален соев сос.



4. Оригинални мексикански Емпанади.

Те не са типичните здравословни комбинации от хранителни продукти, които са със съдържание на минимум брой калории. Напротив, принципът там е „Колкото по-вкусно, толкова по-калорично“!




3. Мачедония – плодова салата / Италия

Съставена е от мноого плодове. Към тях се добавят захар и бяло вино или лимонов сок. Салатата се сервира охладена, понякога с топка ванилов сладолед.







2. Канелони - Италия

Една от разновидностите на пастата, толкова популярна в Италия. Канелоните са паста във вид на тръбички с диаметър 2-3 см и дължина около 10 см. Първо се сварява, а след това тръбичките се напълват със сирене, сметана, спанак, месо и други продукти и се запича във фурната.





1. Суши - Япония

Първоначално сушито представлява традиционен похват за консервиране с ориз на осолена риба. Най-старият и опростен вариант на ястието е т.нар. „нигири“, което произлиза от областта на столицата Токио. То представлява ръчно оформена топка ориз, върху която се поставя съответното, красиво изрязано парче риба, морски дар или японски омлет.



ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS

Няма коментари:

Публикуване на коментар