ТОП дестинация – МАЛТА


КАКВО ПРАВИ МАЛТА ТОЛКОВА УНИКАЛНА?

М
алта няма реки, езера, планини. Няма кактуси или пък небостъргачи приличащи на тези в Дубай. ЕДНО от нещата, които я правят уникална обаче е мащабното и удивително културно наследство, което съдържа в териториите си – средновековните забележителности, запазени и до днес. Като започнем от прекрасните барокови църкви, които привличат все повече и повече туристи, Хипогуема - праисторическа подземна зала /лабиринт/, използвана за ритуали и погребения, столицата Валета - "бароковата столица" основана от Сейнт Джон, всъщност преминаваме през пресечната точка на култури от 3 различни континента и достигаме до облагородените пещери, екзотичните палми, морските дарове и ексклузивните плажни ивици на мястото.

Наред с всичко това обаче дестинацията Малта притежава и къде къде по-колоритни архитектурни красоти. Всеизвестни за нейният народ са т. нар. ''рицарите от Малта'', за които се говори, че участвали в кръстоносните походи, построили подземен град на Средиземноморския остров и куп пътища и военни лабиринти. Всъщност не само, че били част от Суверенния Малтийски орден на хоспиталиерите на Св. Йоан, но и били най-старият рицарски орден на света.
           
Колкото и голямо разнообразие от антични шедьоври да има обаче, Валета си остава магнитът, който не спира да привлича туристите. Първата позиция, която влиза в екскурзоводния списък на всеки турсист посетил това място е катедралата ''Сейнт Джон''. От двете страни на главния кораб на църквата са разположени 8 пищно украсени параклиса, които с още по-голяма сила утвърждават мястото на катедралата в класация ''ТОП най-красиви''. Не много далеч от нея се намира и Дворецът на великите магистри. На пръв поглед той представлява строга фасада, зад която се крие пищна оръжейна палата, а над нея безкрайни коридори и зали. Те служат като резиденция на малтийския президент.

 
           
Следващата дестинация спадаща към най-любопитните сгради във Валета е някогашният дворец, издигнат между 1571 и 1574 г, в който днес се помещава Парламентът на Малта. Множеството й зали и до днес пазят шедьоврите на изкуството, с които са покрити стените и таваните, оръжейната събира невероятна колекция от бойно снаряжение, а един от най-ценните експонати в двореца е каретата на Наполеон Бонапарт.


КАКВО МОГА ДА ПРАВЯ В МАЛТА, АКО ОТИДА НА ЕКСКУРЗИЯ ТАМ?


Н
а първо място трябва да останете в столицата Валета поне за ден. Из нея можете да се движите пеш, а можете и да изпробвате своеобразната туристическа атракция - градският транспорт.

Кое му е атрактивното?
 
Ако си мислите, че най-старите и изстрадали превозни средства се намират в България, то все още не сте видели тези в Малта. Доскоро местната градска мрежа разполагаше само с ретро английски автобуси, останали от петдесетте години на 20-ти век, които били наименувани като "царете на малтийските улици". През 2011 година обаче страната се разделя с част от тях и замествайки ги, пуска в движение по-нови модели. Ако все пак искате да се повозите заедно с тази част на културното наследство на Малта, можете да го направите без никакъв проблем,  тъй като те все още са на разположение и чакат своите пътници.


З
АБАВЛЕНИЯ: Не всичко в Малта е история и средновековни забележителности. Пътувайки до тази дестинация ще срещнете и коренно различни интересни места, предназначени за забавление, релакс, опознаване на културата и хората, както и ще създадете неповторими спомени, които да разкажете на приятелите си или семейството си след като се върнете обратно.
           
''… сувенири …''
Несъмнено важна част от всяка екскурзия са сувенирите. Минавайки през пазара Ла Валета със сигурност няма да устоите на разнообразните бутици, щандове и други прекрасни магазини, обикаляйки, които ще се слеете с местното население, а може би и ще създадете нови приятелства. Не изключвайте и възможността да срещнете някой български или чуждестранен турист, с който да обмените полезна информация.

            Макар и с ретро английските си автобуси, в Малта всъщност вирее изключително динамичен нощен живот. Ако имате желание да отидете в Дубай, да посетите неговите екзотични находки, но всички екскурзии Ви се струват скъпи, то тогава можете да промените посоката си към ТОП дестинация МАЛТА. Там не само, че ще Ви излезе по-евтино, но и също ще достигнете голям и пъстър избор от удоволствия като плаж, море, слънце, нощни клубове, средновековна и модерна култура на страната, специфичната малтийска кухня или пък просто заслужен релакс.
          
 
Всъщност колкото по-претенциозна личност сте, толкова повече ще Ви удовлетворят плажните локации на Малта, които са във вихъра си включително и октомври. От златисти до червени, направени сякаш по поръчка за всеки вкус, гледката и усещането, което ще изпитате ще се превърне в сбъдната мечта. Независимо дали искате усамотение или прилив на адреналин, там ще откриете без проблем своето желано място. На източното крайбрежие ще откриете курорта Слима, известен със своите шикозни ресторанти, кокетни кафенета на брега на морето, пълно спокойствие и релакс, а не много далеч от него се намира ''нощния диамант'' на Малта – курорта Сейнт Джулиънс.

Баровете и кафетата работят непрекъснато през летния сезон, неземно красивите сини лагуни са безплатни за наслада, а разхладителните коктейли са на метри от Вас!

П
ъстротата на Малта обаче далеч не стига и дотук. Ако обичате да посещавате места с аристократичен изглед, предпочитате СПОКОЙСТВИЕТО и ТИШИНАТА през Вашата почивка, тук несъмнено ще останете доволни. Градът, който със сигурност ще Ви предостави това е Мдина, още наречен ‚мълчаливият град‘, съхранил духа на първите заселници от тяхното наследство. С изобилието си от стари неолитни храмове, крепости с дебели здрави стени, оградени с рифове, Мдина се превръща в една съкровищница, където единственият шум, който ще чуете ще е полъхът на ватъра.

А, ако сте разгледали достатъчно от многовековните архитектури на Малта, запознали сте се с нейната култура, но искате максимално да използвате времето си и да се насладите докрай на почивката си, то възможностите Ви достигат до града Гозо. Потъвайки в неговата зеленина и тишина, туристът остава задълго запленен от живописните селца с ферми и цитадели.

КАК ДА ОРГАНИЗИРАМ ЕКСКУРЗИЯТА СИ И КОЛКО ЩЕ МИ СТРУВА?

Всъщност с една сума 690-885 лв. можете да се докоснете изцяло до всички прелестни красоти на ТОП дестинацията МАЛТА. В зависимост от точното място, което сте си избрали и тръпката, която искате да усетите можете да създадете изключителни спомени за цял живот. 


Локации от А до Я с разнообразен избор съобразен с Вашите изисквания!


ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS

Няма коментари:

Публикуване на коментар