топ НАЙ-ВНУШИТЕЛНИ статуи по СВЕТА (част 2)

    
    1.    „Плувецът“ в Лондон

По време на дебюта си по Discovery Channel, риалити шоуто London Ink решава да направи 2 гигантски статуи, като едната от тях е този огромен плувец. Той има дължина 14 метра и височина 3 метра. Намира се в близост до Темза, Лондон.





2.   Статуята на Свободата, Ню Йорк

Позната на всички Статуята на свободата е издигната над пристанището на Ню Йорк, на остров Либърти и е един от най-разпознаваемите паметници в света, както и символ на САЩ. Проектирана е от Фредерик Огюст Бартолди и открита на 28 октомври 1886 г. Густав Айфел, който е конструктурът на Айфеловата кула, проектира вътрешната носеща конструкция. Височината на това произведение е 46.5 метра и е поставена върху платформа с височина 55.5 метра. Като цяло статуята изобразява римската богиня на свободата Либертас, която е облечена в тога и държи факел в издигнатата си дясна ръка, както и правна книга в другата (върху книгата е изписана датата на подписването на Американската декларация за независимост).

    
    3.   Христос в Свебоджин, Полша

Намира се в полския град Свебоджин, Полша и е висока 51 метра. Тя е най-високата статуя на Исус Христос и неоспоримо подобрява рекорда на символа в Рио, който е едва 39.6 метра в сравнение с този тук.




   4.   Децебал, последният владетел на даките, Румъния


Скалната скулптура на Децебал (считан за последния владетел на даките) се намира в скалите край река Дунав, близо до град Оршова, Румъния. Изградена е между 1994 и 2004 година от 12 скулптури, като главната идея за постройката дошла на румънския историк и бизнесмен Йосиф Константин Драган. Има височина 40 метра и с тях става най-голямата каменна скулптура в Европа.

 
5.   Статуята на Мао Дзедун в Хънан, Китай

Статуята на китайския лидер Мао Дзедун е издигната в провинцията Хънан, Китай. Изобразява самия него като 32-годишен, а изработката и всичко необходимо се твърди, че струвало 35 млн. Долара.


   
   6.   Розовият Ганеша в Тайланд

Тази колоритна и светлорозова статуя се намира в провинцията Chahoengsao, Тайланд и изобразява техния бог Генеша. Дължината й е 15.8 метра, a височината – 23.7 метра.




 7.   Мерлионът от Сентоса, Сингапур

Мерлионът от Сентоса се намира в Сингапур, о. Сентоса и също така е негов признат символ. Статуята изобразява митичното същество мерлион, което има глава на лъв и тяло на риба. Височината му е 8.6 метра.


8.   Guan Yin в Хайнан, Китай

Статуята Guan Yin се намира в град Саня, провинцията Хайнан, Китай и има височина 108 метра. Изображението има 3 страни, от които и трите заемат различни пози. Едната гледа към вътрешността, а другите две към Южнокитайско море. Творението символизира закрилата на божеството над Китай и целия свят.




ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРЕДСТОЯЩИ ЕКСКУРЗИИ И ЦЕНИ, МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ НАШИЯТ САЙТ CALISTO TOURS, КАКТО И CALISTO BIZ

Няма коментари:

Публикуване на коментар